Pikantní zelný salát 15.01.2013

  • ¼ hlávkového zelí
  • 1 x menší pórek
  • sůl a pepř dle chuti
  • 5 x lžíce vody
  • 1 x lžíce olivového oleje
  • 1 x lžíce polotučné hořčice
  • 1 x kávovou lžičku umělého sladidla

Postup: Zelí očistíme, omyjeme a nakrouháme na jemné nudličky. Nakrouhané zelí vložíme na 2 minuty do hrnce s vroucí osolenou vodou. Zelí scedíme a propláchneme studenou vodou. Necháme okapat. Pórek pokrájíme na jemná kolečka. Obojí dáme do misky, osolíme a opepříme. Na zálivku smícháme olej, ocet, sladidlo, vodu, hořčici. Mícháme, dokud se vše nespojí v hladkou emulzi. Přelijeme zelí a necháme v lednici rozležet.